flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відповідальність за порушення правил карантину!

27 липня 2020, 14:28

Не зважаючи на пом’якшення карантинних обмежень, ризик зараження коронавірусною хворобою продовжує існувати.

Тому перевірки дотримання карантинних обмежень все ж тривають. У разі недотримання вимог карантину складається протокол про адміністративне правопорушення за ст.. 44-3 КУпАП. Санкція цієї статті передбачає штраф для громадян від 17 до 34 тисяч гривень, а на посадових осіб від 34 до 170 тисяч гривень. Так, постановою Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 15 липня 2020 року було притягнуто до адміністративної відповідальності жителя міста Кам’янця-Подільського, який в приміщенні магазину, знехтувавши правилами карантину, допустив роботу без засобів індивідуального захисту, а саме медичної маски та гумових рукавичок, чим порушив п.1.1 п. 3 Постанови КМУ «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» № 392 від 20.05.2020.

Наявних у справі доказів було достатньо, щоб вважати вину підприємця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП, доведеною повністю, однак сам правопорушник не визнав своєї вини та не усвідомив небезпеки свого діяння.

Враховуючи характер скоєного адмністративного правопорушення, суспільну небезпеку вчиненого для оточуючих і можливих наслідків, що можуть загрожувати суспільству та окремим громадянам поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, на громадянина К. було накладене адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 34 000 грн., що становить дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.