flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Кам'янець-Подільського міськрайонного суду взяли участь в навчальному семінарі

04 квітня 2019, 09:36

29 березня 2019 року судді Кам’янець-Подільського міськрайонного суду взяли участь у нараді-семінарі, що проводилась на базі Хмельницького апеляційного суду. В рамках заходу, з метою забезпечення єдності судової практики, було висвітлено правові позиції Верховного суду щодо застосування окремих норм законодавства.  Відповідно до спеціалізації суддів, семінар було поділено на дві частини.

Першу частину було присвячено кримінальному судочинству. Найважливіше, на що звернула увагу лектор, це – правові позиції суду щодо зарахування строку попереднього ув'язнення у строк покарання; відкриття матеріалів, отриманих під час негласних розшуково-слідчих дій, котрі стали джерелом доказів; припинення кримінальних проваджень після примирення потерпілого із обвинуваченим тощо. Лектором в цій частині семінару виступила  Валентина Щепоткіна – заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Відповідно другий блок лекції було відведено для висвітлення широкого спектру питань цивільного судочинства, які охопили як інститут представництва адвокатів у судах, так і питання призначення заходів процесуального примусу та врегулювання спорів за участю судді. Крім того, окрему увагу було приділено питанням кредитних правовідносин, адже як зазначила сама лектор: «Саме суддям першої інстанції доведеться напрацьовувати судову практику із цих питань.» Лектором з питань цивільного судочинства виступила Галина Юровська - заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Нарада-семінар будучи необхідним елементом підвищення рівня компетентності суддів дала можливість не лише для навчання та збагачення знань, але й для обміну досвідом з представниками судів вищого рівня, що забезпечить єдність судової практики і тим самим допоможе підвищити рівень довіри населення до судової гілки влади.