flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З днем Державного Прапора та днем Незалежності України

23 серпня 2024, 11:21

З Днем незалежності!

        Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора України, завтра – 33-й день народження вільної, суверенної та ні перед ким непохитної держави – України! Це винятково історичні події, які увінчали тисячолітні прагнення нашого народу жити у власній державі та самостійно визначати її долю, мати власні символи, які б характеризували ідентичність української нації.

Українці – сильний народ, який ревно відстоює принципи свободи, гідності та волі, і саме вони спонукали колись та надихають зараз до боротьби з ворогом, а як показує історія  - він у нас завжди один. Остаточно зруйнувавши тоталітарну імперію, ми отримали впевнений квиток до незалежного майбутнього. 23 серпня 1991 року державний синьо-жовтий прапор було внесено до стін Верховної Ради України, як символ вільної та незалежної країни. 24 серпня 1991 року Актом проголошення незалежності України покладено початок відновленню історичної справедливості, адже кожна нація має право на власну історію, мову та суверенітет.  В цей день розпочався новий відлік часу нашої держави – прогресивний, демократичний, політично, економічно та духовно розвинений, зі своїми здобутками та втратами, але він – наш!

Попереду у нас з вами величезна робота. Всі наші зусилля мають спрямовуватись на подальшу розбудову України, розвиток громадянського суспільства, консолідацію нації та відновлення економіки, а головне – на повернення кордонів нашої держави та перемогу над ворогом.

Будьмо горді, що ми – українці!

З Днем Державного Прапора України!

З Днем незалежності, Вільна та Незламна!

Слава Україні! Героям Слава!