flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День захисників і захисниць України

29 вересня 2023, 13:40

   День захисників та захисниць України, який щороку відзначається на день Покрови Пресвятої Богородиці, цьогоріч припав на 01 жовтня. Своєю історією цей день торкається глибин Київської Русі. А від київських князів традиція вшанування Покрови, як заступниці українського війська, перейшла до козаків. Нелегкою була доля українського народу. В її історичному минулому були роки процвітання і тяжкі роки поневолення. Та не встигли загоїтись важкі рани минулих років, як в Україні прогриміли нові постріли і вибухи гранат.

   День захисників та захисниць України – це день, коли ми з гордістю говоримо про подвиги наших захисників, коли ми дякуємо їм за щоденну титанічну роботу та пригадуємо всіх тих, хто залишився навічно в строю. Український воїн – це приклад мужності, незламності, сміливості. Весь світ з захопленням спостерігає за тим, як українські титани протистоять ворожій навалі та героїчно б’ються за  кожний клаптик нашої землі.

   Саме їхні зусилля дарують нам можливість жити наше відносно спокійне життя. Саме завдяки їм ми кожного дня прокидаємось в своїх домівках, маємо можливість обіймати дітей та працювати.

   Ми висловлюємо безмежну вдячність нашим героям за їх відданість Вітчизні та своїй справі. Бажаємо їм міцного здоров’я, божого благословення та захисту. А ми продовжуємо бути їх надійним тилом.

   Слава Україні та її Героям!