flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З Днем Конституції України!

28 червня 2023, 14:15

   27 років тому після довгих і складних дискусій, після славнозвісної «Конституційної ночі», 315 народних обранців ухвалили Основний закон України – Конституцію. Закон, який закріпив правові основи та визначив основні ідеї та цінності української держави.

   Конституція України відображає найважливіші і найдорожчі здобутки українського народу – це свобода, це незалежність, це суверенітет! Вона є результатом того довгого і важкого шляху, який пройшов наш народ.

   Конституція визначає, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність є найважливішими соціальними цінностями, і саме ця ідея кладеться в основу державної політики, саме це є тим орієнтиром, який допомагає приймати найскладніші державні рішення.

   Кожен з нас звик користуватись правами і свободами, закріпленими у ній, протягом 27 років. Але сьогодні, ми стали жертвами жорстокої військової збройної агресії. Проте українці об’єднались і стали на захист власної державності. В цій страшній битві ми відчайдушно боремося і захищаємо кожне слово, написане  у 161 статті нашої Конституції.

   І допоки українці поважатимуть і цінуватимуть свій Основний закон – доти буде Україна!

   З Днем Конституції, дорогі співвітчизники!