flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі отримав молодий чоловік за вбивство коханої

04 квітня 2023, 13:13

    Ревнуючи старшу за себе обраницю, обвинувачений вирішив перевірити її телефон. Те, що він там знайшов, йому не сподобалось, тому він перепитав у жінки. Але її відповідь його роздратувала і він накинувся на неї, схопивши за шию. Оскільки бідолашна намагаючись врятуватися стала чинити йому опір, він завдав їй три удари кулаком в обличчя. Після цього він одягнув їй на голову поліетиленовий кульок і продовжував душити, допоки остання не перестала подавати ознаки життя. Загорнувши її тіло в халат, він відкрив всі газові конфорки, затулив листком паперу витяжку та покинув квартиру, прихопивши з собою телефон жертви. Зі слів самого кривдника, коли він усвідомив, що накоїв, сильно шкодував про вчинене, тому вирішив самостійно піти в поліцію.

   Такі дії обвинуваченого були кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

  Сторона захисту намагалась переконати суд, що вбивство було скоєно в стані сильного душевного хвилювання (ст.116 КК України), проте така версія була повністю спростована дослідженими в суді доказами.

   Вивчивши всі матеріали справи, наявні докази та свідчення, суд дійшов висновку що дії В. містять склад інкримінованого йому кримінального правопорушення і він винуватий у його вчиненні.

    Врахувавши особу винного і обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання, суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та призначив йому покарання у виді 9 років позбавлення волі.