flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

 Колегія суддів Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області винесла вирок жорстокому вбивці. Довічне позбавлення волі – найсуворіший вид покарання в Україні!

13 грудня 2022, 09:35

     Рік тому все місто сколихнула жахлива новина: вночі було вбито молоду жінку. Та смерті кривднику було замало, адже тіло жінки знайшли оголене та зі слідами сексуального насильства. Одяг на ній був розірваний, на тілі виявлені численні сліди від тілесних ушкоджень.

   Повертаючись після роботи у вечірній час, додому поспішала мати, дружина, сестра, донька. Проте за нещасливим збігом обставин дорогою вона зустріла свого далекого родича – а за сумісництвом вбивцю. Він схопив її за капюшон куртки, повалив на землю і почав наносити удари по голові та тілу. Бідолашна жінка намагалась вирватись з його рук, боролась. Проте це було неможливо, адже він значно переважав її у фізичній силі. Врешті, побиту та оголену жінку він задушив і залишив лежати просто на стежині. Гроші, золоті прикраси для кривдника були нецікавими, тому що він їх залишив на вбитій.
   Проте, залишитись непоміченим вбивці не вдалось, йдучи з місця злочину, він потрапив одразу на декілька камер. Крім того його вина доводиться і іншими зібраними доказами: численними експертизами, лікарськими висновками, серед яких індивідуальна особливість руки обвинуваченого, яка залишила слід на тілі вбитої та була підтверджена експертами.

   Важливе значення при кваліфікації діяння та розгляді справи судом було те, що дана особа вчинила вбивство повторно. Але як виявилось, за час відбуття попереднього покарання, протягом 14 років, він не переусвідомив свою поведінку. І знову вчинив найстрашніший злочин – позбавив життя людину. Свою вину обвинувачений у суді не визнав, не розкаявся, вибачення у родичів не попросив, шкоду не відшкодував.

   Колегія суддів дослідивши матеріали справи, врахувавши всі обставини скоєнного, дійшла висновку про винуватість обвинуваченого та засудила його за п.п. 10, 13 ч.2 ст.115 КК України до довічного позбавлення волі. Цивільний позов потерпілих суд задоволив повністю та стягнув на користь потерпілих по 1000000 грн. кожному.

   На жаль, ні присуджене покарання, а ні стягнена моральна шкода не повернуть близьку людину, але держава в особі суду, дбаючи про безпеку громадян ізолювала небезпечного злочинця, чим не допустить більше вчинення ним таких страшних злочинів.

   Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.