flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення щодо ситуації з відправленням поштової кореспонденції

27 вересня 2022, 15:05

Кам'янець-Подільський міськрайоний суд Хмельницької області повторно інформує громадян - відвідувачів суду про те, що ситуація з відправленням поштової кореспонденції станом на 27 вересня 2022 року залишається незмінною. 

Як повідомлялося раніше (новина від 03.05.2022 року), у зв’язку з відсутністю забезпечення суду знаками поштової оплати Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області з 1 травня 2022 року тимчасово припинив відправлення поштової кореспонденції:

-  запитів, необхідних для забезпечення розгляду справ (в тому числі для вирішення питання про відкриття провадження у справі);

- судових повісток;

- копій судових рішень, виконавчих листів;

- справ до судів вищих інстанцій.

З  метою максимального і своєчасного повідомлення сторін про день та час судових засідань суд рекомендує:

  1. При зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку учасників розгляду – офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів (власні та інших учасників розгляду справи);
  2. Використовувати сучасні альтернативні способи для отримання документів (судових повісток, повідомлень, рішень тощо) та інформації від суду, а саме:

Крім цього, учасники судових проваджень мають можливість отримувати процесуальні документи електронною поштою через підсистему «Електронний суд». Для цього необхідно:

  • зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі Судової влади України за посиланням: https://id.court.gov.ua/;
  • для відображення справи у вашому особистому електронному кабінеті необхідно через особистий електронний кабінет у підсистемі «Електронний суд» подати заяву про внесення даних РНОКПП до додаткових відомостей про учасника справи, в якій буде зазначений Ваш РНОКПП.

Суд звертає увагу всіх учасників судових проваджень та осіб, які планують звертатися до суду, на необхідності періодичного моніторингу офіційної сторінки суду, а також на можливості отримати довідкову інформацію в телефонному режимі: (03849) 7-41-48, (03849) 7-62-44.

Про відновлення відправки поштової кореспонденції буде повідомлено додатково.