flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Друзі» по чарці

26 серпня 2022, 11:44

   Спільне проведення часу за одним столом та розпивання алкогольних напоїв не є ознакою дружби та гарних міжлюдських стосунків. Часто люди опиняються в компанії малознайомих осіб, з якими мають розбіжні погляди, що в результаті має трагічні наслідки.

   Так сталось і в січні 2018 року, коли компанія людей, більшість з яких були незнайомі, разом випивали та, на жаль, не змогли порозумітись. Потерпілий допустив висловлювання про колишню дружину одного з обвинувачених, які останньому не сподобались, на що він різко відреагував та разом з двома своїми товаришами дав волю кулакам. Вони нанесли близько 20-ти ударів в голову та тулуб потерпілого, від чого той весь у крові лежав на підлозі. А нападники випили ще декілька чарок та повернулись аби продовжити почате, додавши стусанів.

   На ранок стан побитого викликав занепокоєння у кривдників, оскільки він не був у змозі пити алкоголь та «попасти стаканом до рота» (за словами одного з обвинувачених), що підштовхнуло їх  викликати швидку. Проте завдані ушкодження були небезпечними для життя чоловіка в момент їх заподіяння, тому надана медична допомога не змогла врятувати йому життя.

   Дії обвинувачених були кваліфіковані за ч.2 ст.121 КК України (умисне спричинення тяжкого тілесного ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого).

   Незважаючи на те, що обвинувачені фактично не свідчили у суді, сукупність оглянутих та досліджених в судовому засіданні доказів підтвердили їхню вину в інкримінованому діянні.

   Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області ухвалив вирок, яким засудив кожного з трьох обвинувачених до семи років і шести місяців позбавлення волі та задоволив цивільний позов в розмірі 8850 грн. в рахунок відшкодування завданої матеріальної шкоди та 50 000 грн. моральної шкоди.

   Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.