flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ревнощі, що призвели до непоправних наслідків

11 серпня 2022, 13:12

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області завершив розгляд справи про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті (ч.2 ст.121 КК України).

Подія мала місце в грудні минулого року. Після спільного розпивання алкогольних напоїв чоловік повернувся додому, але дружину, яка пішла додому раніше за нього, він не знайшов. Не дочекавшись її вдома, він вирушив на її пошуки самостійно. В будинку одного з товаришів він виявив свою дружину під ковдрою з іншим чоловіком. Не знайшовши кращого методу з’ясування стосунків, обвинувачений вдався до застосування фізичної сили. На ґрунті ревнощів, затьмарений злістю та алкоголем він наніс їй не менше 30 ударів в область тулуба та 14 ударів кулаками в область голови. Отримані травми виявились несумісні з життям, жінка померла наступного дня.

Обвинувачений визнав вину в повній мірі та на жаль це не допоможе виправити скоєного. Адже у них залишилась малолітня дитина, яка через дії батьків втратила найцінніше. 

На основі здобутих доказів суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, та засудив його до восьми років позбавлення волі, а також частково задовольнив цивільний позов, стягнувши 290 000 грн. моральної шкоди та 10 000 грн. матеріальної шкоди на правову допомогу.

Вирок набрав законної сили.