flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В полум’ї неприязних відносин

20 липня 2022, 11:39

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 18 липня 2022 року до 12 років позбавлення волі засуджено мешканку Кам’янець-Подільського району, яка попри свій молодий вік встигла накоїти біди.

Як було встановлено судом, на ґрунті довготривалих неприязних відносин зі своїм колишнім співмешканцем обвинувачена спалила його вантажний автомобіль. Однак зловмисниця не зупинилася у своїй злочинній діяльності і по спливу неповних 8 місяців посягнула вже не на майно, а на людське життя. Так, в ході конфлікту із сусідом нанесла йому близько 20 ножових поранень у грудну клітку, живіт та шию, внаслідок чого настала його смерть. З метою приховати цей злочин обвинувачена загорнула труп у килим та підпалила його. Вогонь пошкодив приміщення будинку та побутові речі, але не поширився настільки, щоб знищити будинок. В судовому засіданні обвинувачена відмовилася від надання показань, але вину в інкримінованих діяннях визнала.

Антиморальний спосіб життя, зловживання алкогольними напоями, позбавлення батьківських прав щодо трьох малолітніх дітей – таким був початок хибного шляху цієї молодої жінки. Чи змінить довготривале ув’язнення спосіб її мислення та поведінки – питання для роздумів…

Вказаний вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку.