flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найсуворіший запобіжний захід з альтернативою

22 квітня 2022, 11:13

22 квітня 2022 року слідчий суддя Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області в рамках резонансного кримінального провадження задовольнив клопотання прокурора окружної прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо харків’янки 1979 року народження, яка тимчасово оселилася у м. Кам’янці-Подільському. Вказана особа органами досудового розслідування підозрюється у незаконному виготовленні та зберіганні з метою подальшого збуту 72,6073 г особливо небезпечної психотропної речовини, вчинених за попередньої змовою з іншою особою (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України).

Слідчий суддя також визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (що становить 744300 грн). Тобто у випадку внесення вказаної суми коштів на спеціальний депозитний рахунок підозрювана особа буде звільнена з-під варти, однак повинна буде суворо дотримуватися ряду обмежень, визначених судом, включаючи заборону відлучатися за межі міста, обов’язок з’являтися на виклики сторони обвинувачення та суду, а також повідомляти про зміну місця проживання.

Варто зауважити, що у випадку порушення таких обмежень сума внесеної застави звертається на користь держави, а підозрювана особа має всі шанси отримати безальтернативний найсуворіший запобіжний захід.

Питання винуватості та обсягу обвинувачення суд вирішуватиме в судовому провадженні по закінченню досудового розслідування.