flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Додаткові ризики для водіїв напідпитку

20 квітня 2022, 15:21

Судова практика свідчить про те, що ні воєнний стан, ні сувора заборона продажу алкогольних напоїв не гарантують утримання громадян від вживання алкоголю та подальшого керування автомобілями.

Так, за період з 24 лютого 2022 року по 20 квітня 2022 року до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області надійшло 52 справи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з яких: 37 справ розглянуто, 1 – повернуто для належного оформлення, 14 – перебувають на розгляді. З обсягу розглянутих справ 2 провадження закрито за відсутністю складу, 35 справ завершилися накладенням визначених Законом основного адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 17000 грн та додаткового адміністративного стягнення у виді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

 

Окремо слід зауважити, що 13 автомобілів, якими керували водії напідпитку, вилучено на потреби Збройних Сил України.

Про дієвість та превентивну роль такого заходу правового режиму воєнного стану як примусове вилучення транспортного засобу можна буде вести мову дещо згодом, натомість висловлюємо сподівання, що наші співгромадяни стануть більш свідомими та дотримуватимуться правил дорожнього руху не з огляду на страх позбутися власного авто, а з міркувань суспільної безпеки та правопорядку.