flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДТП на чотирьох

02 листопада 2021, 10:50

   29 жовтня 2021 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області завершив розгляд справи про резонансне адміністративне правопорушення – дорожньо-транспортну подію, що мала місце 12 вересня поточного року на перехресті Хмельницького шосе та вул. Чехова в м. Кам’янці-Подільському. Широкий розголос ця подія набула у зв’язку з тим, що учасниками ДТП було одразу 4 автомобіля.

   Суд встановив, що один з фігурантів події грубо порушив пункт 8.7.3 (е) Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, водій здійснив проїзд перехрестя на червоний сигнал світлофора, допустивши зіткнення з іншим автомобілем, який рухався на зелений сигнал світлофора. Внаслідок цього удару автомобіль потерпілого втратив керованість та зіткнувся з третім транспортним засобом, який від удару зіткнувся з автомобілем четвертого учасника ДТП. Таким чином, механічні пошкодження отримали всі вказані транспортні засоби.

   Попри  визнання винуватості особою, яка притягується до адміністративної відповідальності, наявність статусу учасника бойових дій, з огляду на ступінь суспільної небезпечності вчиненого діяння, внаслідок якого декілька транспортних засобів отримали механічні пошкодження та потребують ремонту, а водії-потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження, суд обґрунтовано застосував найсуворіший вид стягнення – один рік позбавлення права керування транспортними засобами, вважаючи його належною мірою відповідальності, яка ефективно виховає винувату особу в дусі додержання законів України та слугуватиме достатнім засобом загальної та спеціальної превенції.   

   Постанова суду не є остаточною і може бути оскаржена в апеляційному порядку.