flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідки дружної підтримки

22 вересня 2021, 11:33

   16 вересня 2021 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області ухвалив вирок за фактом вчинення тяжких тілесних ушкоджень. Подія мала місце влітку 2018 року. Між двома хлопцями виник конфлікт з приводу дівчини, аби довести свою правоту вони домовились про зустріч пізнього вечора на виїзді із села, для підтримки захопили із собою ще по декілька друзів. Оскільки на словах нічого з’ясувати у них не вийшло, вони вдалися до допомоги кулаків. Але і цього виявилося замало, тож один з друзів схопив із багажника автомобіля розвідний ключ та завдав удару в голову другу іншого з фігурантів спору. Удар призвів до тяжких наслідків:після травми потерпілий втратив повноцінну мову, довго вчився розмовляти, заїкається, забув букви і слова, тривалий час відновлював навики писання, страждає частими головними болями, не може тривалий час бути на сонці, а в місці зламаної кістки розміщено металеву пластину.

   Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

   Дослідивши сукупність доказів, суд дійшов висновку про винуватість обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, та засудив його до 5 років позбавлення волі.

   Таким чином, силовий метод вирішення конфлікту через ревнощі третіх осібвже зламав долю потерпілого, страждання якого навряд чи компенсує 200 тисяч гривень стягнутої судом моральної шкоди. Щодо впливу наслідків цього конфлікту на життя обвинуваченого, то про це варто замислитися вже після набрання вироком законної сили…