flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка до кваліфікаційного оцінювання суддів

04 грудня 2017, 14:06

Судді Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області взяли участь у семінарі Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України на тему «Особливості та окремі питання підготовки суддів до кваліфікаційного оцінювання», що проводився в туристичному комплексі «Георг Парк» в с. Тарашани Глибоцького району Чернівецької області 1 грудня 2017 року.

В ході проведення семінару висвітлювалися питання судової реформи в розрізі процедури кваліфікаційного оцінювання суддів. Детальному аналізу було піддано сам перебіг майбутнього тестування та подальшої співбесіди з метою встановлення компетентності, професійної придатності, мотиваційно-вольових якостей судді, а також особливості тестування загальних здібностей, психологічних якостей, абстрактно-логічного та вербального мислення.

Отож, суддям в очікуванні процедури кваліфікаційного оцінювання було рекомендовано тренувати пам'ять, вирішувати судоку і логічні тести, що наявні у вільному доступі, не забуваючи про детальне вивчення практики Європейського суду з прав людини та відновлення теоретичних знань у галузі правових наук.

Однак під питанням залишається спроможність судді попри значну завантаженість розглядом справ (з огляду на вихід у відставку та відсутність повноважень для здійснення правосуддя значної кількості колег) паралельно своїй професійній діяльності займатися такою підготовкою до тестувань, значна частка яких жодного відношення до професійної діяльності судді не має.