flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухиляєшся від суду? Будь готовий заплатити не лише безцінною свободою!

07 листопада 2017, 10:56

Невдачею завершилася спроба обвинуваченого А. уникнути проведення судового розгляду злодіянь, у вчиненні яких він обвинувачується разом із Ш. Так, стороною обвинувачення їм ставиться у вину вчинення ряду крадіжок, поєднаних з проникненням у приміщення, на загальну суму близько 101544 грн.

Ш. перебуває під вартою на підставі попереднього вироку суду щодо нього, однак А. був звільнений з-під варти ще під час досудового розслідування у зв’язку із внесенням застави у розмірі 104000 грн.

Після надходження кримінального провадження до суду А. ухилявся від явки до суду, у зв’язку з чим був оголошений у розшук, однак на підставі ухвали суду про дозвіл на затримання з метою приводу 3 листопада 2017 року його було затримано та негайно доставлено до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За наслідками розгляду цього клопотання суд скористався своїм правом, наданим п. 3 ч. 4 ст. 183 КПК України, застосувавши безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки обвинувачений А. вже порушив запобіжний захід у вигляді застави у цьому провадженні. Крім цього, на стадії досудового розслідування перебуває також інше кримінальне провадження щодо обвинуваченого А., в межах якого він підозрюється у вчиненні багатоепізодних крадіжок.

Варто зазначити, що своїми діями, спрямованими на ухилення від суду, обвинувачений А. забезпечив надходження до Державного бюджету України значної суми коштів – 104000 грн., які ухвалою суду звернуті в дохід держави та зараховані до спеціального фонду Державного бюджету України згідно з вимогами ч. 8 ст. 182 КПК України.