flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи про крадіжку мільйона завершено!

10 лютого 2023, 10:36

   У лютому 2021 року усі засоби масової інформації писали про злам банкомату і викрадення понад 1 млн. грн. Тоді чоловік заздалегідь підготувавшись до злочину, за допомогою спеціального приладдя, вночі проник до приміщення КП «Господар», вирізав металеві двері банкомату та викрав з нього касети з грошовими коштами на суму 1292400 грн. Такі його дії були кваліфіковані за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах).

   Комплексом розшукових заходів крадія було виявлено. І як виявилось це не єдиний вчинений ним злочин. У вересні 2021 року зловмисник вже намагався вчинити подібну крадіжку грошей з банкомату, проте спрацювала сигналізація і йому вдалось втекти, так і не завершивши почате. Оскільки він не зміг завершити почате з обставин, що не залежали від його волі, його діяння були кваліфіковані як незакінчений замах на крадіжку вчинену у великих розмірах (ч.3 ст.15 ч.4 ст.185 КК України).

   Для вчинення вказаних крадіжок, крадій мав пристосоване приладдя для відкриття врізних замків дверей та приладдя для різання металу за допомогою струменю газу.

   Крім того, чоловік володів вогнепальною зброєю, яку самостійно переробив, укоротивши ствол, що є забороненим законом діянням і передбачає відповідальність за ч.1ст.263 КК України.

   У суді обвинувачений визнав повністю свою вину та підтвердив усі зазначені обставини вчинення злочинів.

   Дослідивши усі наявні матеріали, вивчивши обставини справи, врахувавши обставину, що пом’якшує відповідальність – щире каяття, суд визнав порушника винуватим за трьома статтями обвинувачення та призначив йому остаточне покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, крім житла. Також суд задоволив цивільний позов та стягнув 1279000 грн. відшкодування майнової шкоди.